søndag 14. november 2010

Shabbat-skole seminar i Beer Sheva

Fredag var det dette som sto på programmet. Vi holdt et seminar for ledere for shabbatskoler her. Detter er et av flere seminarer, og det kom folk fra menigheter som nærmeste mulighet er Beer Sheva.

Shabbat skole blir det som vi i Norge kaller for søndagsskole. Her har de fleste menigheter møter på shabbaten, altså lørdag, så da er jo det naturlig å kalle det for shabbat skole.
Så hvorfor et seminar for dette? Det er jo utrolig viktig å gi barna god undervisning. Derfor er det bra å ha seminar som kan inspirere lærerene til å lage gode opplegg i sine menigheter. Lærere er jo heller ikke de som er mest synlige i menigheten. Men de gjør en utrolig bra og viktig jobb.

Så seminaret bestod av en hovedtale og to workshops.
Hovedtalen handlet om omvendelse, og det å ha lærere som kan lære bort, slik at det blir disipler i menigheten. Jesus sa i misjonsbefalingen "Gå derfor å gjør alle folkeslag til disipler", og for å gjøre disipler er det viktig med gode lærere som kan lære opp andre. Jesus sendte ikke ut sine disipler uten opplæring.
Workshopene var fokusert på å ha målrettet opplegg. Tenk at den tiden man har med barna er veldig verdifull tid, derfor er det vikrig å tenke gjennom hva man fyller den med. Det er viktig å tilpasse undervisningen og ha gode mål. Ofte er det også lett å undervurdere hva barna faktisk har evne til å fange opp!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar