lørdag 28. november 2009

Id og Shabbat.... og jordbær!

Nå har muslimene startet sin høytid: Id ul-Adha. Dette er ikke den id som er etter ramadan, men en annen, hvor de feirer . Mange reiser på ferie, fordi de har fri i noen dager, og noen er sammen med familien sin. For oss innebærer dette at butikkene er stengt, og at studentsenteret vi jobber på er stengt på mandag. Litt rart, siden vi er vant med at de er åpne hele tiden. Særlig fordi Shabbaten også begynte i går. Så i går kveld var det ikke mange butikker åpne.

Jeg var en tur på det jødiske markedet og på Zion square. Der var det mye liv! På torget var det flere som spilte musikk. Noen spilte gitar og sang: Amazing Grace, et annet sted satt noen og spilte trommer, og flere samlet seg rundt dem og begynte å danse. Det var utrolig herlig å se på livet i gatene. Og rart å tenke på at noen timer senere er det stengt og folketomt i gatene...

På torsdag feiret jeg thenksgiving for første gang, fordi vi bor med et amerikansk ektepar. Vi hadde også besøk av to stykker, så Joy lagde et utrolig godt måltid. Det er vavnelig med kalkun, men vi byttet den ut med kylling. Det var utrolig koselig!

Vi har begynt å komme inn i oppgavene våre. Fortsatt er det ikke mange jenter på studentsenteret, men vi prøvevr å finne på ideer for hva vi kan gjøre der. Aktiviteter og sånn...

Men i dag... Jeg har hatt en rolig dag hjemme her i Jerusalem. Vi har lagd øredobber og armbånd med Joy! Utrolig gøy, tenk at man kan lage så fine ting selv!
Også lagde Anne Marte lagde utrolig god tomatsuppe fra bunnen av. mmmmm....
Nå er det jordbærsesong her, så vi skal kose oss med jordbær!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar