fredag 20. november 2009

Betlehem

I dag var jeg for første gang i Betlehem. Vi dro sammen med Ingjerd og Gerson. Gerson er en lærer fra GUS og kom en tur på besøk fordi han skal være i Jordan og undervise i en uke. Det første jeg la merke til var dekorasjonen av muren.
Her i Jerusalem bor vi like ved muren som er bygd rundt Vestbredden. En mur som skiller, og man må gjennom checkpointer for å komme igjennom. Når vi reiser til Bir Zeit må vi gjennom checkpoint, og som regel tar det kortere tid å komme inn i Vestbredden, enn ut igjen. For oss er det bare køen som tar lang tid, det har ikke vært noe probem å komme igjennom, tar bare tid... Ut igjen fra Betlehem i dag, så vi at de sjekket bagasjen og sånn til de andre bilene. Vi måtte bare vise passet.

Så i Betlehem. Vi var i fødselskirken. Som de fleste kirker her som er bygd på slike plasser var det masse pynt inne i kirka: lykter, bilder osv. Og mange turister. Vi fikk gå inn en annen inngang, og gikk motsatt vei av dem ned til fødestedet. Så dro vi til Shepards Field hvor gjeterne var. Der var det og en kirke, ikke så stor og penere etter min smak... Det var og en grotte der som vi gikk inn i. Var kjempepent! Dempet belysning, levende lys og bilder og figurer.
Før vi dro tilbake til Jerusalem spiste vi på en kjempekoselig restaurant. Var et ganske stort telt, og minnet om beduinleiren jeg var i i fjor, bare at vi ikke satt på gulvet.


Muren

 
Med Gerson 

 
Kirken på Shepards Field





 Mat!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar